Leo

Leo

Over ons

Al op de eerste dag dat we op dit stuk grond neerstreken, december 1997, is Leo begonnen met het vormen van de tuin. In het begin vooral door veel weg te halen: verwaarloosde struiken, coniferen, eentonige hagen.
Vanaf het eerste voorjaar begon de groei van de natuurlijke bloementuin die we voor ogen hadden. Een natuurlijk proces werd het, uitgaande van wat er al was. Nu zijn alleen de kolossale berken nog over van de oorspronkelijke begroeiïng. Zij hebben nog altijd een ereplaats.

“Het is toch zonde dat niet meer mensen kunnen genieten van onze tuin”.
Dat was het begin van het idee om een B&B te starten. Het nauwelijks gebruikte huisje achter in de tuin maakte het plan reëel.
Dat was in 2009. Het huisje werd grondig verbouwd en kreeg een naam: de Merel.
In augustus 2011 was het ingericht en klaar om de eerste gasten te ontvangen. Die kwamen, meteen nadat de website online ging.

Er zijn daarna nog veel gasten geweest. Fietsers, wandelaars, mensen die een paar dagen in de buurt aan het werk zijn. Bezoekers uit Nederland en België, uit Canada, Frankrijk, Italië, Duitsland . . . . . .
We hadden nooit kunnen bedenken dat het runnen van een B&B zo fijn zou zijn. Dat je met zoveel plezier het huisje schoonmaakt en klaarmaakt voor de volgende gasten. Dat je zo graag boeketjes maakt voor op de tafel of het terras weer aanveegt.
We hadden vooraf ook geen idee dat ons leven zo verrijkt zou worden door mensen te zien genieten in onze tuin, tot rust te zien komen.

Wij zijn bewust bezig met het welzijn van onze aarde en gebruiken daarom zoveel mogelijk producten van biologische oorsprong. Dat doen we natuurlijk ook in onze B&B.

Marleen

Marleen